ÇIRAKLIK-KALFALIK-USTALIK EĞİTİMİ

ÇIRAKLIK-KALFALIK-USTALIK EĞİTİMİ

13.02.2022 373

KALFALIK USTALIK EĞİTİMİ

Öğrencilerimiz haftada bir gün okulda diğer  günler işletmelerde pratik eğitim almaktadır. Diploma programına kayıtlı öğrencilerimizin ders saatleri daha fazla olduğu için  okuldaki eğitimi sınıf seviyelerine göre haftada 1 veya 2  gündür. Kalfalık-Ustalık eğitiminin toplam süresi 4 yıl olup mezun olan öğrencilerimiz hem Ustalık Belgesi hem de Lise Diploması almaya hak kazanmaktadır.

  • Eğitim süresince öğrencilerin iş kazası, meslek hastalığı ve bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için ayrıca genel sağlık sigortası primi Okul tarafından ödenir.
  • Öğrencilere asgari ücretin en az % 30'u kadar aylık ücret işyeri tarafından ödenir.
  • Çırak çalıştıran işyerlerine aylık devlet katkısı ödenmektedir.
  • Öğrencilerimiz eğitimleri süresince imkanlar ölçüsünde sosyal yönden desteklenmektedir.

 

ÇIRAKLIK-KALFALIK EĞİTİMİ

Kalfalık eğitimi, 9. Sınıfta başlayıp 11.sınıfın sonunda sona erer. Lise öğrencileri sınıf seviyelerine göre Mesleki Eğitim Merkezine nakil olabilir. Lise mezunu olanlar direkt 10. Sınıftan eğitime başlar. 11. Sınıfın sonunda başarılı olan öğrenciler Kalfalık Belgesi almaya ve Ustalık Eğitimine başlamaya hak kazanır.

 

USTALIK EĞİTİMİ

12. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Ustalık Belgesi, diploma programını tamamlayan öğrencilerimiz ise Ustalık Belgesinin yanında Lise diploması da almaya  hak kazanır.

 

KALFALIK VE USTALIK EĞİTİMİ KAYIT  ŞARTLARI

  • En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olmak.
  • Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.

Yukarıdaki şartları taşıyan öğrencilerden işletme ile sözleşme imzalayanların kayıtları yapılır. Kayıtlar yıl boyunca devam etmektedir.

 

Mesleki Eğitim Merkezi Tanıtım Filmi